Lojistik Sektörü Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.lojistikline.com/haber-detay/130_nakliye-teklifi-nasil-alinir

Havayolu Lojistik

Tümü

Nakliye Teklifi Nasıl Alınır

(13 Ay, 26 Gün önce) 254 İzlenme 0 Yorum
Nakliye teklifi alınırken nelere dikkat edilir, navlun nedir, taşıma teklifi nasıl alınır, nakliye teklifinde nelere dikkat edilir, nakliye aklşaması nasıl yapılır, lojistik fiyat alınırken nelere dikkat edilir, taşımacılık da navlun karşılaştırması nasıl yapılır......

 

Nakliye Fiyat  Teklifi Nasıl Alınır

Nakliye teklifi nasıl alınır, Navlun  teklifi alırken nelere dikkat edilmelidir, nakliye fiyat teklifi neye göre alınır, nakliye fiyat teklifinde hangi kriterler önemlidir, navlun teklifinde hangi taşıma yolu tercih edilmelidir. Navlun teklifi güvenirliği nasıl sağlanır, Nakliye fiyat teklifi değişikliklerinde fark ne kadar olur, Taşımacılık da nakliye fiyatları aralıkları neden değişir…..

Navlun Nedir: Taşımacılık sektöründe kullanılan bir tabir olup, taşıma karşılığında ödenen ücret dir.

 

Nakliye teklifi alırken dikkat edilmesi   gereken önemli noktalar

  1. Nakliye teklifi alırken  Emtianınyükleme noktası yani hangi ülke, hangi şehir mutlaka belirtilmelidir.
  2. Emtianın(eşya) gümrüklemesi gerekiyorsa gümrük noktası mutlaka belirtilmelidir .
  3. Emtianın varış noktası yanı varış şehri, ülkesi mutlaka belirtilmelidir.
  4. Emtianın varış gümrüğü varsa gümrük noktası mutlaka belirtilmelidir.
  5. Taşıtılacak malzemenin cinsi, muhteviyatı, ambalaj şekli ( kutu, palet, varil,….), ağırlığı, hacmi, yanıcı, yakıcı, radyoaktif, çiçek, patlayıcı ve varsa tüm özellikleri ayrıntılı bir şekilde verilmelidir ( önemli:taşımaya hazır şekle geldikten sonraki ağırlık ve özellikleridir).
  6. Taşıtılacak malzemenin ne zaman  hazır olacağı ve ne zaman sevk edileceği kesin verilmelidir.
  7. Taşıtılacak malzeme ihracat veya ithalat ise ne şekilde alındığı veya satıldığı yani ; CİF, FOB, Akredifli gibi özelliği mutlak belirtilmelidir.
  8. Taşıma teklifinin hangi yoldan istendiği yani denizyolu, karayolu, demiryolu ve havayolu tercihlerinin kullanılıp kullanılmayacağı veya hangi mod tercih ediliyorsa bilgisi verilmelidir.
  9. Navlun ödemesinin kim tarafından ödeneceği veya bir özellik durumu varsa belirtilmelidir, bazı durumlarda satıcı veya alıcılar mal bedelinin tahsilinin geç kalması gibi durumlarda malları teslim ettirmeyebilir.
  10. Taşıtılacak ürün için özel bir araç isteniyorsa mutlaka belirtilmelidir ( Meseala 50  ton tek parça yük için lowbed araç veya hidrolik araç istenebilir, eğer gemiye yüklenecekse ambar içi veya ambar üstü gibi tercihler belirtilmelidir)
  11. Belirli bir güzergah mecburi ise  veya geçilmemesi gereken bir ülke varsa bu belirtilmelidir.( Amerikan menşeli ürünlerin transit geçişine İran izin vermez bu durumda Gürcistan üzeri olmalıdır gibi özellik mutlaka belirtilmelidir)
  12. Taşıtılacak eşyanın termin süresi  yani şu kadar zamanda ve şu tarih de teslimi gereklidir durumu varsa bu özellik de belirilmelidir.
  13. Nakliye teklifi alınırken teklif süresinin zamanı belirtilmeli çünkü ürünlerin  hazır olmaması durumunda yeni navlun teklifleri alma zorunlu olacaktır.
  14. Taşıtılacak Eşya; ev eşyası, konsolos eşyaları, kişisel eşyalar (zati eşya) ise bu belirtilmeli, eşyalar tek tek yazılı olarak belirtilmelidir çünkü eğer ülkeler arası yapıyorsanız gümrüklerde tek bir eşyanın eksik yazılması bile  o eşyanın gümrük de kalmasına sebeptir.  Yurtiçi ev eşyası taşımalarında  kaçıncı katta olduğu, asansör olup olmadığı, kaçıncı kata çıkarılacağı, ne ev eşyası olduğu detaylı verilmelidir bu taşımalarda daima sorun çıkmaktadır, eksik bilgi verilmesinden.
  15. Taşıma fiyat teklifi alınırken mal sigortasının ve taşıma sigortasının (CMR sigortası) kime olacağı mutlaka sorulmaldır.
  16. Eğer  taşıtılacak yükün özelliğinden dolayı farklı bir işlem yapılacaksa bunlar özel ambalajlama, özel lashing, etiketleme, barkodlama gibi durum varsa mutlaka belirtilmelidir.

 

Güvenilir ve Ekonomik Nakliye Fiyat Teklifi Almak İçin,

  1. Taşıtılacak malzeme hangi bölgeye gönderilecekse o bölgeye çalışan lojistik firmalarından teklif alınması hem fiyat açısından. Hem bilgi açısından , hem de güvenirlik açısından önemlidir.
  2. Taşımayı hangi taşıma yoluyla göndermeyi planlıyorsanız o yola hakim firmalardan teklif almak çok daha uygun alacaktır. Eğer denizyolu kullanacaksanız , karayolu çalışan firmalara sormak sizi navlun açısından zorlayabilir. Aynı şekilde havayolunu tercih edeceksiniz ama denizyolu firmasına sormanız hiç ekonomik olmatacaktır.
  3. Taşıtılacak malzeme hangi bölgeye gönderilecekse o bölgeyi bilen ve o bölgeye çalışan en az 3 firmadan teklif almak sizi bir fikir sahibi yapacaktır. Navlun ortalamasını bulmak ; eğer 3 firmadan teklif aldınız bunlar, 3000 euro, 3300 euro, 3500 euro gibi olsun burada ortalama navlun  =3266 euro olacaktır, bu da size o bölge için bir navlun fikri verecektir.
  4. Eğer bölgeleri veya ülkeleri tanımıyorsan bu konuda size en iyi yardımcı olacak Forwarder firmalar olacaktır, uzman forwarder lojistik firmaları bu konularda ve navlun konularında size ciddi katkı yapacaktır.
  5. Taşıma fiyat tekliflerini sezona göre almak gerekir, Yıllık teklifler iyi nakliye anlaşması yapılmaz ise firmaları fiyat bazında zorlayabilir.
  6. Navlun fiyat teklifi alındığında navlun farklarında  firmalar  arasında maksimum %5-15 fark olmalıdır .
  7. Çok özellikli ve fatura değeri  yüksek yüklerde navlun fiyat teklifi  çok detaylı kontrol edilmelidir.

 

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

GÜNÜN UYARILARI

Tümü
  • Avurturya İkili Geçiş Dozvalalarında Son Durm; Geçiş Belgesi Otomasyon Sisteminden (GEBOS) alınan verilere istinaden; 01.03.2023 tarihinde dönemsel olarak kullanıma açılan Avusturya ikili geçiş belgelerinden 27.03.2023 tarihi itibarıyla 763 adet kalmıştır.(UND) Geşiş Belglerinde Güncel Durum
    13 Ay, 29 Gün önce
  • 13 Ay, 29 Gün önce
  • Önemli Uyarı Bilindiği üzere, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle yapılan girişimler sonucunda Türk taşımacılarının BiReg sistemi kaydı oluşturmalarına ilişkin 28 Şubat 2023 tarihine kadar muafiyet sağlanmıştı. Söz konusu muafiyet, 28 Şubat 2023 tarihinde sona ermiş olup deprem felaketinin büyüklüğü göz önünde bulundurularak kayıt muafiyetinin uzatılması için Derneğimiz tarafından söz konusu muafiyetin uzatılmasına ilişkin girişim yapılmış idi. Bu çerçevede, BiReg sistemi kayıtlarına ilişkin geçici muafiyet 31.03.2023 tarihinde sona erecektir.(UND)
    13 Ay, 29 Gün önce
EURO
34.6559
DOLAR
32.4551
OHİO
ARŞİV